De corona-crisis heeft ook bij Insulin for Life Nederland voor problemen gezorgd. In het voorjaar van 2020 lag het vliegverkeer grotendeels stil en deden landen hun grenzen dicht. Omdat wij afhankelijk zijn van mensen die afreizen naar de organisaties om onze pakketten met insuline en diabeteshulpmiddelen op de plek van bestemming te krijgen, zorgde dit al snel voor problemen. Covid-19 legde bloot hoe fragiel ons distributiesysteem is en dat een organisatie als Insulin for Life niet de oplossing is voor het structurele tekort aan insuline in heel veel landen in de wereld.

Toch is het ons gelukt om onze activiteiten door te zetten. Want er is nog geen structurele oplossing. We hebben veel donaties mogen blijven ontvangen. Een actie via social media met een oproep voor financiële donaties leverde voldoende geld op om ook bezorgdiensten te kunnen gebruiken. Normaal gesproken versturen we geen pakketten met de post, omdat 1. het pakket lang onderweg is, je 2. minder controle hebt over de omstandigheden waar het pakket zich bevindt, er is 3. risico op kwijtraken en 4. het is onwijs duur. Het versturen van een pakket met voorraad voor een paar maanden kost al snel tussen de 100-300 euro. Door de financiële donaties konden we gebruikmaken van deze (nood)optie. Nood breekt nu eenmaal wet en als er anders een absoluut tekort is, moet je risico’s nemen (en betalen). De pakketten die we tot nu toe verstuurd hebben, zijn allemaal in goede orde aangekomen en omdat de crisis niet voorbij is, gaan we ook in 2021 gebruik maken van bezorgdiensten.

In het uitgebreide 2020 jaaroverzicht kun je lezen wat wij het afgelopen jaar gedaan en bereikt hebben. Hieronder volgt een korte samenvatting van de belangrijkste resultaten:

In 2020 hebben we in totaal 15 pakketten verpakt, die zijn terechtgekomen bij organisaties in 6 verschillende landen:
– Holy Spirit Hospital, Lion Heart Medical Center, City Garden Clinic en Masanga Hospital in Sierra Leone
– Stichting Amuria in Oeganda
– Lui Hospital in Zuid-Soedan
– Quina Care in Ecuador
– Muvonde Hospital in Zimbabwe
– Education, Diabetes et Santé (EDS) in Dem. Rep. Congo

In totaal hebben we 8351 ml insuline verzonden, ruim 8 liter, waarvan:
– 49% langwerkende insuline;
– 30% kortwerkende insuline;
– 21% mix-insuline

Naast insuline hebben we ook de volgende diabeteshulpmiddelen verzonden:
– 46 herbruikbare pennen
– 20.310 pennaalden
– 25.980 lancetten
– 30.200 test strips
– 67 bloedsuikermeters
– 2 Freestyle Libre sensoren en 2 bijbehorende readers

We willen iedereen heel erg bedanken die ons het afgelopen jaar heeft gesteund met hulp, geld of overgebleven insuline en/of diabeteshulpmiddelen! Zonder jullie hulp, geen Insulin for Life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *