Het jaar 2021. Honderd jaar geleden werd insuline ‘ontdekt’ door prof. dr. Frederick Banting en Charles Best aan de universiteit van Toronto in Canada (zie foto boven). Zij hebben het patent voor 1 dollar verkocht aan de universiteit, want ‘Insulin does not belong to me, it belongs to the world’, aldus Banting. Echter honderd jaar later heeft nog steeds niet iedereen toegang tot levensreddende insuline. Niet beschikbaar of onbetaalbaar. Er was veel aandacht in 2021 voor dit besef, maar we zijn inmiddels in 2022 beland en er is nog bar weinig veranderd.

We kunnen Insulin for Life nog steeds niet opheffen en hebben ons werk in 2021 voortgezet (ook met de nodige uitdagingen door Covid-19). We beseffen ons dat het pleisters plakken is, maar we doen wat we kunnen. We namen afscheid van het ziekenhuis in Lui, Zuid-Soedan die lokaal insuline en hulpmiddelen konden inkopen en tegelijkertijd klopten er verschillende organisaties uit Libanon bij ons aan voor hulp. Sinds de ontploffing in de haven van Beirut in 2020 verkeerd het land in een diepe crisis en is aan steeds meer dingen een tekort. Zo ook een hoop medicijnen en medische hulpmiddelen. Wij ondersteunen waar we kunnen.

Een samenvatting van wat we in 2021 hebben gedaan volgt hier onder. Ons volledige jaarverslag 2021 kun je hier lezen.

In 2021 hebben we in totaal 11 pakketten verpakt en verzonden, die zijn terechtgekomen bij 6 organisaties in 3 verschillende landen:
– Holy Spirit Hospital in Makeni in Sierra Leone
– Lion Heart Medical Center in Yele, Sierra Leone
– City Garden Clinic & Panguma Hospital in Makeni, Sierra Leone
– Masanga Hospital in Masanga, Sierra Leone
– Stichting Amuria in Oeganda
– Edward Maaouf Foundation voor een ziekenhuis in Beirut, Libanon

In totaal hebben we in 2021 7972 ml insuline verzonden, bijna 8 liter, waarvan:
– 50% langwerkende insuline;
– 37% kortwerkende insuline;
– 13% mix-insuline

Naast insuline hebben we in 2021 de volgende diabeteshulpmiddelen verzonden:
– 60 herbruikbare pennen
– 15.390 pennaalden
– 17.370 lancetten
– 33.800 test strips
– 108 bloedsuikermeters
– 11 Freestyle Libre 1 sensoren en 5 bijbehorende readers

We willen iedereen heel erg bedanken die ons het afgelopen jaar heeft gesteund met hulp, geld of overgebleven insuline en/of diabeteshulpmiddelen! Zonder jullie hulp, geen Insulin for Life! Klik hier voor meer informatie over het doneren van insuline aan Insulin for Life of klik hier als je een financiële bijdrage wilt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *