Insulin for Life Nederland werkt samen met (kleinschalige) non-profit organisaties met artsen en verpleegkundigen in dienst, die de diabetesmedicatie op een juiste manier kunnen voorschrijven. De pakketten sturen we niet op naar het land van bestemming, maar geven we mee aan artsen en/of vrijwilligers. Zij vervoeren de materialen in hun bagage. Op deze manier weten we zeker dat de insuline en diabeteshulpmiddelen op de juiste manier vervoerd worden en terecht komen bij de juiste mensen op de juiste plek. Daarnaast voorkomt deze manier van werken ook illegale handel in de gedoneerde spullen.

Momenteel ondersteunen we organisaties in Sierra Leone, Oeganda, Dem. Rep. Congo, Tanzania en Ecuador met insuline en diabeteshulpmiddelen. Op deze pagina vind je een overzicht van de organisaties die Insulin for Life momenteel actief ondersteunt.

Help Medina

Help Medina is een NGO opgericht door twee Britse huisartsen. Naast andere lokale projecten, dragen zij ook zorg voor de diabeteszorg in het Holy Spirit Hospital in Makeni in Sierra Leone. In dit straatarme land is geen insuline beschikbaar. Ongeveer 30 kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes ontvangen zorg in dit ziekenhuis en zijn afhankelijk van de gedoneerde insuline van Insulin for Life. Kijk op www.helpmadina.org.uk voor meer informatie.

Smarter Hospital Foundation

Smarter Hospital Foundation werkt samen met de lokale bevolking om de gezondheidszorg en kinderopvang te verbeteren. In Yele in het midden van Sierra Leone ondersteunen zij verschillende onderwijsprojecten en in het noordelijke Makeni ondersteunen zij de City Garden Clinic. Hier wordt ook de diabeteszorg verleent met steun van Insulin for Life. Kijk op http://smarter-hospital.nl voor meer informatie.

Lion Heart Foundation

De Lion Heart Foundation heeft het Lion heart Medical Centre in Yele in het midden van Sierra Leone opgericht. Vanaf 2011 is het ziekenhuis enorm uitgebreid met een verpleegafdeling, een operatiekamer en een aparte röntgenafdeling. In 2013 is aan het geheel een grote kraamafdeling toegevoegd. De kliniek biedt onder normale omstandigheden betaalbare gezondheidszorg van hoge kwaliteit in een regio met ongeveer 53.000 mensen, ook voor mensen met type 1 diabetes. Kijk op https://www.lion-heart.nl/ voor meer informatie

Stichting Sierra Leone NOW!

Stichting Sierra Leone NOW! is opgericht door Donald Keus en de familie Kievit. Zij ondersteunen projecten op het gebied van scholing, energie en gezondheidszorg in Sierra Leone. De stichting helpt Insulin for Life Nederland om insuline en diabeteshulpmiddelen bij de lokale ziekenhuizen te krijgen en de andere projecten die Insulin for Life ook direct ondersteunt. Kijk op www.sierraleonenow.nl voor meer informatie.

Education Diabete & Santé

Education Diabete & Santé is een medisch centrum gespecialiseerd in diabetes in Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Kinshasa is een stad met meer dan 10 miljoen inwoners en het centrum zorgt dan ook voor ruim 8.000 patiënten. Ongeveer tien procent van deze mensen kunnen de zorg niet zelf betalen en zijn afhankelijk van gedoneerde insuline en diabeteshulpmiddelen, onder andere van Insulin for Life. Het diabetescentrum richt zich op de directe zorg voor mensen met diabetes, maar vooral ook op educatie van zorgverleners én mensen met diabetes. De Belgische Dr. Margueritte de Clerck is al meer dan veertig jaar betrokken bij deze organisatie. Kijk op http://edudiabetesante-rdc.org voor meer informatie (de website is Franstalig maar wordt met Google Translate redelijk goed vertaald naar het Engels).

Stichting Amuria

Stichting Amuria ondersteunt verschillende lokale projecten op het gebied van scholing, zonne-energie en gezondheid in Oeganda. Insulin for Life Nederland ondersteunt deze stichting voornamelijk met bloedsuikermeters en teststrips. Kijk op www.amuria.nl voor meer informatie.

CUAMM – Doctors with Africa

CUAMM is een Italiaanse organisatie dat gezondheidsprojecten opzet in afgelegen gebieden in sub-Sahara Afrika met als doel het bevorderen van de toegang en kwaliteit van de zorg. Daarnaast verlenen de zorgverleners noodhulp. Het project dat wij ondersteunen is het Lui Hospital in Lui in Zuid-Soedan. Momenteel heeft Lui Hospital 12-15 mensen met insuline afhankelijke diabetes onder behandeling, die insuline en hulpmiddelen krijgen van Insulin for Life Nederland. Zuid-Soedan heeft sinds de onafhankelijkheid in 2011 nog maar weinig vrede gekend en is begin 2019 door de VN aangemerkt als één van de gevaarlijkste landen voor hulpverleners. Kijk op www.doctorswithafrica.org voor meer informatie.

Quina Care

Jacob en Carolien zijn de oprichters van Stichting Quina Care, beide opgeleid als tropenarts. Zij bouwen een ziekenhuis in de plaats Puerto el Carmen in het noorden van Ecuador, in het Amazoneregenwoud. Een vergeten deel van Ecuador. Het is één van de meest afgelegen, arme en instabiele gebieden waar basisvoorzieningen zoals onderwijs en medische zorg zeer beperkt zijn. Quina Care wil medische zorg in Putumayo verbeteren en toegankelijker maken. Het gaat om zorg voor ongeveer 20.000 mensen, waaronder ook diabeteszorg. Kijk op www.quinacare.org voor meer informatie.

Ben jij werkzaam of betrokken bij een project of organisatie dat de materialen die Insulin for Life inzamelt goed kan gebruiken? Of wil je met jouw organisatie op een andere manier samenwerken? Neem dan contact met ons op en dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden! Momenteel is er met onze huidige voorraad ruimte om nieuwe organisaties te kunnen ondersteunen.