Er is veel gebeurd, dus waar moeten we beginnen? Allereerst: de beste wensen voor 2019! Insulin for Life Nederland is actiever dan ooit. Het afgelopen jaar zijn er veel insuline en andere diabeteshulpmiddelen verstuurd naar onder andere Sierra Leone, Congo en Oeganda. Bedankt voor het opsturen en inleveren van je ongebruikte materialen, zonder jullie steun redden wij nooit zoveel mensen die deze levensreddende spullen nodig hebben (we krijgen soms meerdere pakketten tegelijkertijd zoals je ziet op bovenstaande foto – top!)! Ook bedankt aan alle financiële donateurs. De verzending van pakketten kost nou eenmaal geld, dus ook dat kunnen we goed gebruiken.

Naast het feit dat Insulin for Life Nederland dus de afgelopen periode heel erg actief is geweest, is daar ook nog een bestuursverandering bijgekomen. Sinds 2009 heeft oprichtster Nynke Landman keihard gewerkt om de doelen van Insulin for Life te bewerkstelligen, maar na al die jaren vond ze het tijd om het stokje over te dragen. Sinds oktober 2018 zijn wij (Câthy & Jasper) dan ook toegetreden tot het bestuur en daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Nynke blijft uiteraard actief voor de stichting, maar nu meer vanaf de zijlijn. Nynke, je hebt het fantastisch gedaan, bedankt!

Dan de toekomst. Het doel is om de komende tijd meer mensen te helpen. De projecten die wij nu ondersteunen blijven we uiteraard voorzien van insuline en andere diabeteshulpmiddelen, maar er zijn meer mensen in nood. Deze mensen hebben ook het recht om te blijven leven en dus vragen we (wederom, maar misschien wel meer dan ooit) om jullie hulp!

Insuline en diabeteshulpmiddelen
Stuur al je houdbare, maar ongebruikte insuline (bij voorkeur langwerkend) naar ons op of lever het af bij je ziekenhuis. Stuur ons een berichtje via het contactformulier voor het adres! Uiteraard kan je ook je al je teststrips (graag zelfs!), bloedsuikermeters, lancetten en naaldjes naar ons opsturen. Insulinepompen en pompmaterialen kunnen wij op dit moment nergens kwijt, dus bewaar die voor een later moment. Op de website vind je een overzicht van de benodigde materialen. Houd deze in de gaten, want dit kan veranderen!

Doneer!
Heb je geen ongebruikte insuline of diabeteshulpmiddelen, maar wil je wel helpen? Ondersteun ons dan financieel! Het kost (helaas) geld om alle materialen op de plekken te krijgen waar ze nodig zijn en ook het opslaan hiervan kost geld. Daar hebben we jullie steun bij nodig! Kijk op de website onder het kopje ‘doneer’ hoe je kunt bijdragen. Voor slechts 7 euro lukt het ons al om een pakketje met insuline in Sierra Leone te krijgen en daar mee meerdere diabeten in leven te houden.

Uiteraard horen we het graag als ons wilt helpen, goede ideeën of opmerkingen hebt. Stuur ons een berichtje via het contactformulier of volg ons op Instagram @insulinforlifenederland. Verwacht de komende tijd meer nieuws van ons en houd ons in de gaten. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *