De afgelopen maanden hebben Jasper en ik, Câthy, veel gesprekken gevoerd met Nynke, de diabetesverpleegkundige die Insulin for Life Nederland heeft opgericht. Jasper en ik kenden Nynke al door onze activiteiten bij Stichting ééndiabetes en hadden onder andere oproepen voor haar geplaatst via onze kanalen en Jasper heeft Nynke geïnterviewd voor een artikel op de website. Omdat we ééndiabetes gingen overdragen aan een nieuw dagelijks bestuur, was er ruimte om Nynke op een andere manier te ondersteunen.

Bij de gesprekken bleek dat Nynke eigenlijk meer zocht dan alleen extra ondersteuning. Na ruim 9 jaar was het voor haar tijd om de activiteiten van Insulin for Life helemaal over te dragen. Daar moesten we even over nadenken, want het is nogal een verantwoordelijkheid! Er worden projecten ondersteund volledig afhankelijk zijn van insuline en materialen van Insulin for Life Nederland. Uiteraard konden we geen nee zeggen! Insulin for Life doet fantastisch werk en daar wilden we graag onze bijdrage aan leveren.

Dus daar gaan we! Nynke heeft alle materialen en documentatie overgedragen en we kunnen van start. Allereerst is het zaak om de officiële zaken te regelen, zoals de wijziging bij de Kamer van Koophandel en het overzetten van de rekening. Het allerbelangrijkste is het vinden van een geschikte opslag. Gelukkig hebben we een tijdelijke plek gevonden bij mijn werkgever in Utrecht, mijn collega’s zijn zelfs super behulpzaam. Dat geeft ons wat tijd om een opslag dichterbij huis te vinden. De eerste pakketjes met donaties komen al binnen en we hebben onze eerste aanvraag vanuit één van de projecten. Aan de slag dus!

2 Comments

 • Hoi Câthy en Jasper,

  Ik werk als diabetesverpleegkundige voor de zorggroep Coöperatie Huisartsen Amsterdam Groot-Zuid (de CHAGZ) en zamel al jaren de insuline en diabetesmaterialen in, die niet meer gebruikt worden door patiënten voor Insulin for Life. Ik stuurde altijd alles rechtstreeks door naar Nynke en wil dat nu met veel plezier naar jullie doen. Kun je me het adres geven waar ik e.e.a. naartoe kan sturen?
  Ik wens jullie heel veel succes!!
  Groetjes, Sandra
  Sandra van Strijp

  • Hi Sandra,
   Bedankt voor je bericht en fantastisch dat je ons wilt blijven helpen! Ik heb je een mail gestuurd met de laatste informatie.
   Groeten,
   Câthy
   Insulin for Life Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *