Hoi! Omdat ik een nieuw gezicht ben bij Insulin for Life, vind ik het leuk om me even voor te stellen. Ik ben Dorothee en ik heb de social media en de spiksplinternieuwe nieuwsbrief van Insulin for Life Nederland op me genomen. Dat heb ik gedaan omdat het me te gek lijkt als Insulin for Life onder elke diabetespatiënt en elke hulpverlener die met diabetes te maken heeft in Nederland bekend zou zijn. Misschien een tikkeltje ambitieus, maar het is belangrijk om je standaarden hoog te leggen bij zoiets belangrijks als insuline.

Zelf heb ik inmiddels ruim 7 jaar diabetes type 1 en begrijp dus als geen ander hoe belangrijk insuline is. Maar ik heb ook een andere invalshoek op de zorg. Als student geneeskunde weet ik dat de gezondheidszorg als een enorme brij kan voelen, waarin stichtingen als Insulin for Life op de achtergrond verdwijnen. En dat is jammer. Omdat ik vind dat iedereen met insuline-afhankelijke diabetes recht zou moeten hebben op insuline, neem ik dan ook graag de taak op me om het belang van de beschikbaarheid van insuline overal ter wereld steeds maar weer aan het licht te brengen.

Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief, volg ons op instagram en blijf op de hoogte! Zo zorgen we er samen voor dat insuline overal ter wereld een recht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *