Het is vandaag Wereld Diabetes Dag, een dag waarop we even stil staan bij diabetes. En of je nou zelf diabetes hebt, een naaste het heeft of dat je elke dag patiënten ziet met deze aandoening, je weet hoe ingewikkeld het soms kan zijn. Maar anderzijds mogen we ook beseffen hoe dankbaar we mogen zijn dat er in Nederland zo’n goede zorg is voor diabetes. Natuurlijk zou het hier en daar ook nog wat kunnen verbeteren, maar het is wel zo dat iedereen in Nederland die insuline nodig heeft, hier toegang tot heeft.

Helaas is dat niet overal ter wereld zo. In een aantal landen ter wereld is er namelijk geen insuline te verkrijgen of is het alleen een voorrecht voor degenen die dit kunnen betalen. En dat is natuurlijk schrijnend. Daarom probeert Insulin for Life overgebleven diabetesspullen in te zamelen en naar die plekken te sturen waar ze dit het meeste nodig hebben. Maar dat is niet genoeg. Er is een permanente oplossing nodig voor deze landen.

Zo lang deze permanente oplossing er niet is, zal Insulin for Life proberen om zo goed mogelijk bij te springen waar nodig. Maar dat kunnen we niet alleen, we hebben jouw hulp nodig. Heb jij spullen over? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen bekijken of we jouw spullen kunnen gebruiken. Daarnaast is een financiële bijdrage ook meer dan welkom. Deze bijdrage is nodig om onder andere verzendkosten en de opslagruimte te bekostigen. Jij helpt toch ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *