Het magazine voor mensen met diabetes van Mediq, Diactueel, wilde in het eindejaar nummer van 2018 aandacht besteden aan Insulin for Life. Extra aandacht is natuurlijk altijd fijn, zeker zo aan het einde van het jaar waar goede voornemens voor het nieuwe jaar worden gevormd. Jasper en ik waren echter nog bezig met allerlei zaken die komen kijken bij een overname van een stichting. Inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel, overzetten van de rekeninghouder, aanvragen van een ANBI, kennismaken met de contactpersonen van de projecten, zorgverleners laten weten dat we Insulin for Life hebben overgenomen, et cetera. December kwam dus iets te snel, maar gelukkig kon het item verschoven worden naar het voorjaar, waar er zelfs ruimte was voor een uitgebreid artikel!

Jasper werd in februari geïnterviewd door Anja. Hij vertelde over onze motivatie om ons in te zetten voor Insulin for Life en wat we allemaal precies doen. Anja heeft er ook voor gezorgd dat we een oproep kunnen doen voor overgebleven en nog houdbare insuline en diabeteshulpmiddelen. Ingeborg zette ons op de foto bij de opslaglocatie in Rotterdam. Nogal een uitdaging, want een opslag is niet een hele mooie ruimte. Er werd een groot beroep gedaan op de creativiteit van de fotografe!

In april lag het nummer bij ons op de mat en dus ook bij heel veel mensen met diabetes en in ziekenhuizen! We zijn super trots op het uiteindelijke artikel, blij met de foto’s en we hopen dat we op deze manier weer een nieuwe groep mensen kunnen bereiken. De eerste tekenen zijn goed, want bij het openen van de mailbox hebben we dertig (!) nieuwe berichten. Allemaal mensen die hun kast zijn ingedoken en overgebleven spullen willen doneren. Daar doen we het voor! Diactueel: bedankt voor de aandacht!

Wil je het artikel lezen? Dat kan online! Klik op deze link en zoek naar editie 1-2019. Het interview begint op pagina 14.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *