Afgelopen zaterdag vierde Insulin for Life Nederland haar tienjarig bestaan en dat was voor ons reden voor een taartje! De afgelopen tien jaar zijn er liters insuline en duizenden overgebleven naaldjes, teststrips en lancetten niet in de prullenbak verdwenen, maar verscheept naar projecten in landen waar deze hulpmiddelen niet beschikbaar zijn. Door dit te doen, hoeven mensen in ontwikkelingslanden en crisisgebieden niet te sterven door een gebrek aan deze middelen.

Jasper en ik dragen sinds vorig jaar oktober de verantwoordelijkheid voor Insulin for Life Nederland, maar oprichtster Nynke Landman heeft de afgelopen tien jaar het meeste werk verricht. Ze heeft haar netwerk gebruikt om artsen, praktijkondersteuners en vooral diabetesverpleegkundigen over Insulin for Life te informeren en ze aan te sporen om mee te helpen met het inzamelen van insuline en diabeteshulpmiddelen, ze heeft in Mediq een logistieke partner gevonden, ze heeft haar professionele kennis gedeeld met lokale zorgverleners in Sierra Leone en ze heeft duizenden euro’s aan geld opgehaald om Insulin for Life mee te kunnen runnen. Zonder Nynke, geen Insulin for Life Nederland!

Om even een beeld te geven: in de korte periode dat wij Insulin for Life Nederland runnen, hebben we twaalf pakketten verstuurd met 4274 ml insuline (ruim 4 liter, goed voor 400.000 eenheden), 10.650 naalden, 12.540 lancetten, 14.300 teststrips en 36 bloedsuikermeters. De bestemmingen van deze pakketten waren projecten van NGO’s in Sierra Leone, Uganda, Congo, Zuid-Soedan en Venezuela. En er zijn al weer drie nieuwe aanvragen binnen, mede voor een nieuw project in Ecuador. We moeten aan de bak dus de komende weken!

Nynke, Jasper en ik willen iedereen bedanken die pakketjes heeft verstuurd of langsgebracht! We willen alle zorgverleners bedanken die hun patiënten informeren over Insulin for Life en helpen met het inzamelen van overgebleven en nog houdbare insuline en diabeteshulpmiddelen. We willen de Mediq bedanken (en dan in het speciaal Hans en Bob) voor hulp met de logistiek. We willen onder andere Diactueel, Stichting ééndiabetes en V&VN Diabeteszorg Symposium bedanken voor hulp met de promotie van Insulin for Life Nederland. En we willen iedereen bedanken die Insulin for Life Nederland financieel heeft ondersteund de afgelopen jaren.

Wij vinden het fantastisch dat we dit samen kunnen doen met jullie en we hopen dat jullie ons de komende jaren blijven ondersteunen. Want wij gaan door totdat Insulin for Life niet meer nodig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *