Naast dat veel mensen zelf hun overgebleven insuline en diabeteshulpmiddelen naar ons opsturen, werken we ook samen met verschillende partijen. Zo zijn er verschillende zorgverleners die overgebleven insuline en diabetesmaterialen voor ons verzamelen en zo helpen de vertegenwoordigers van Mediq ons weer om de materialen bij onze opslaglocatie te krijgen. We hebben daar sindskort een nieuwe partner bij; de sociale onderneming Voeding Leeft uit Amsterdam.

Voeding Leeft biedt het programma ‘Keer Diabetes2 Om’ aan, dit is een multidisciplinaire leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van type 2 diabetes. In zes maanden tijd werken de deelnemers actief aan een nieuwe leefstijl en hoe voeding, beweging en ontspanning ingezet kunnen worden als medicijn om type 2 diabetes om te keren. Het programma wordt vergoed door verschillende zorgverzekeraars en boekt goede resultaten. Het belangrijkste resultaat: mensen hebben geen of minder medicatie nodig.

De zorgverleners die betrokken zijn bij het programma gaan vanaf nu de deelnemers actief over Insulin for Life informeren. Dat maakt ‘Keer Diabetes2 Om’ voor Insulin for Life natuurlijk de perfecte partner! Want de overgebleven insuline van de deelnemers hoeft niet de prullenbak in, maar kan bij Insulin for Life een tweede leven krijgen.

Voor meer informatie over Keer Diabetes2 Om, klik hier.

Wil je ook je insuline of overgebleven hulpmiddelen doneren? Klik dan hier om te lezen welke materialen we wel en niet kunnen gebruiken!

5 Comments

  • Beste Dukkie,
   Dat is geweldig! Ik stuur je een mail met de details voor de verzending.
   Hartelijke groeten,
   Câthy
   Insulin for Life Nederland

 • Ik werk binnen een zorginstelling en we wisselen deze week alle bloedsuikermeters.
  De oude zouden we weggooien, maar ik kan ze doneren.
  Waar breng of stuur ik ze naar toe?
  Brigitte.

  • Beste Brigitte,
   Bedankt voor je bericht. Wat fijn dat jullie de meters zouden willen doneren aan Insulin for Life! Ik heb je zojuist een mail gestuurd.
   Hartelijke groeten,
   Câthy
   Insulin for Life Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *