PERSBERICHT

Utrecht, 17 september 2012

Diabetesverpleegkundigen fietsen in vier dagen 638 km naar Berlijn om kinderen met diabetes in ontwikkelingslanden te redden

Op maandag 24 september om 8.00 uur vertrekken 3 diabetesverpleegkundigen op de fiets vanuit Utrecht naar Berlijn om daarmee bekendheid te krijgen voor Insulin for Life, de stichting die insuline en andere diabetesmaterialen verzamelt voor kinderen in ontwikkelingslanden.

De fietsers starten vanaf het bureau van de vereniging EADV, Churchilllaan 11 te Utrecht. De vereniging EADV is de beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners, waar ze allen lid van zijn.

De drie diabetesverpleegkundigen, Nynke Landman uit Sneek, Ed Vader uit Middelburg en Yvonne Koolen uit Maastricht gaan deelnemen aan de FEND, het Europese congres voor diabetesverpleegkundigen dat dit jaar in Berlijn wordt gehouden. Het congres start op 28 september. De afstand is 638 km, dus per dag hebben ze gemiddeld 160 kilometer af te leggen.

Er gaat een volgauto mee voor de verzorging onderweg.

Met deze bijzondere fietstocht willen zij aandacht vragen voor Insulin for Life. Deze stichting verzamelt oude diabetesmaterialen en insuline-ampullen om die daarna te versturen naar ziekenhuizen in 79 ontwikkelingslanden. Ook verleent de stichting ondersteuning in de vorm van scholing van de lokale verpleegkundigen op het gebied van diabetes en het opzetten van diabetespoliklinieken. Zo krijgen zij daar voldoende kennis om zelf educatie te kunnen geven aan kinderen met diabetes.

SONY DSC
Foto van 2 oktober 2012:

img_0282

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *