Insulin for Life Nederland werkt samen met lokale projecten in ontwikkelingslanden, want op deze manier weten we zeker dat de insuline en hulpmiddelen op de juiste plekken terecht komen. Op deze pagina vind je een overzicht van de projecten waar wij op dit moment actief mee samenwerken.

Help Medina

Help Medina is een NGO opgericht door twee Britse huisartsen. Naast andere lokale projecten, dragen zij ook zorg voor de diabeteszorg in het Holy Spirit Hospital in Makeni in Sierra Leone. In dit straatarme land is geen insuline beschikbaar. Ongeveer 30 kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes ontvangen zorg in dit ziekenhuis en zijn afhankelijk van de gedoneerde insuline van Insulin for Life. Kijk op www.helpmadina.org.uk voor meer informatie.

Smarter Hospital Foundation

Smarter Hospital Foundation werkt samen met de lokale bevolking om de gezondheidszorg en kinderopvang te verbeteren. In Yele in het midden van Sierra Leone ondersteunen zij verschillende onderwijsprojecten en in het noordelijke Makeni ondersteunen zij de City Garden Clinic. Hier wordt ook de diabeteszorg verleent met steun van Insulin for Life. Kijk op http://smarter-hospital.nl voor meer informatie.

Lion Heart Foundation

De Lion Heart Foundation heeft het Lion heart Medical Centre in Yele in het midden van Sierra Leone opgericht. Vanaf 2011 is het ziekenhuis enorm uitgebreid met een verpleegafdeling, een operatiekamer en een aparte röntgenafdeling. In 2013 is aan het geheel een grote kraamafdeling toegevoegd. De kliniek biedt onder normale omstandigheden betaalbare gezondheidszorg van hoge kwaliteit in een regio met ongeveer 53.000 mensen, ook voor mensen met type 1 diabetes. Kijk op https://www.lion-heart.nl/ voor meer informatie

Stichting Sierra Leone NOW!

Stichting Sierra Leone NOW! is opgericht door Donald Keus en de familie Kievit. Zij ondersteunen projecten op het gebied van scholing, energie en gezondheidszorg in Sierra Leone. De stichting helpt Insulin for Life Nederland om insuline en diabeteshulpmiddelen bij de lokale ziekenhuizen te krijgen en de andere projecten die Insulin for Life ook direct ondersteunt. Kijk op www.sierraleonenow.nl voor meer informatie.

Education Diabete & Santé

Education Diabete & Santé is een medisch centrum gespecialiseerd in diabetes in Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Kinshasa is een stad met meer dan 10 miljoen inwoners en het centrum zorgt dan ook voor ruim 8.000 patiënten. Ongeveer tien procent van deze mensen kunnen de zorg niet zelf betalen en zijn afhankelijk van gedoneerde insuline en diabeteshulpmiddelen, onder andere van Insulin for Life. Het diabetescentrum richt zich op de directe zorg voor mensen met diabetes, maar vooral ook op educatie van zorgverleners én mensen met diabetes. De Belgische Dr. Margueritte de Clerck is al meer dan veertig jaar betrokken bij deze organisatie. Kijk op http://edudiabetesante-rdc.org voor meer informatie (de website is Franstalig maar wordt met Google Translate redelijk goed vertaald naar het Engels).

Stichting Amuria

Stichting Amuria ondersteunt verschillende lokale projecten op het gebied van scholing, zonne-energie en gezondheid in Oeganda. Insulin for Life Nederland ondersteunt deze stichting voornamelijk met bloedsuikermeters en teststrips. Kijk op www.amuria.nl voor meer informatie.

 

Ben jij werkzaam of betrokken bij een project dat wil samenwerken met Insulin for Life Nederland? Neem dan contact met ons op en dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden!